12 Mayıs 2013 Pazar

NİŞANTAŞI'NIN GİZLİ KALMIŞ İTALYAN LEZZETİ: PİPA

Nişantaşı'nda Süleyman Nazif Sokak’ta yer alan Pipa bilenlerin müdavimi olduğu bir İtalyan restoranı.

Concept Masters tarafından kurulan ve mimar Mahmut Anlar’ın tasarladığı Pipa, pizzaları ve makarnalarıyla öne çıkıyor.


Mekan bir apartman girişinde yer alıyor ve herhangi bir yönlendirme tabelası bulunmuyor. Simsiyah camların arkasında aklınıza bile gelmeyecek çok hoş bir mekan yer alıyor. (Dışarıda bekleyen bodyguardı mekanın yanında yer alan otoparkın görevlisi zannetmeniz çok muhtemel...)

Pipa’nın dekarasyonu ise, insana kendini İstanbul’da gibi hissetirmiyor, New York’ta bir restorandaymışsınız algısı yaratıyor.

Özellikle şarap kavları ile sizi çevreleyen, gizemli girişi sonrası vardığınız avlusu, yüksek tavanları, geniş pencereleri sizi mekana hemen dahil ediyor.

Mekanın tam ortasında yer alan büyük kare bar oldukça davetkar. Barın kenarındaki masalar haricinde bu barın çevresinde de yemek servisi alabiliyorsunuz, bizim ekip maalesef yine çok kalabalıktı, bu nedenle tercihimizi uzun ve geniş bir masadan yana kullandık.



Pipa’nın enerjisi o kadar yüksek ki, ilerleyen saatlerde yan masalardaki doğum günü kutlamalarına dahil oluyorsunuz. Yani şu şekilde aktaralım, bizim gittiğimiz akşam yaklaşık 4 kişinin doğum günü pastası geldi ve tüm mekan ayağa kalkıp deli gibi doğum günü sahiplerini alkışladı, sanki hepimiz bir gruptuk ve doğum gününü kutlamaya gelmiştik. Başka mekanlarda olsa bu durum belki rahatsızlık verebilir, ama dediğimiz gibi mekan farklı bir havaya sokuyor misafirlerini. (Örneğin; bizim ekip muzurluk olsun diyerek pasta siparişi verdi, 5 dakikalığını mekanın popüler masası olduk :))




Ne yedik?


Pipa’nın en önemli özelliği, Napoli’li şef Enzo Carbone’nın Türkiye’nin ilk ve gerçek“Napolitan odun-fırın pizzaları” hazırlaması.

Domates soslu pizzalar, ızgara pizzalar ve el yapımı makarnalar ve ile farklı İtalyan lezzetlerini özenle bir arada sunuluyor.

Mekanı bulmakta epey zorlandığımız ve Nişantaşı’nı en az 3 kere dolanmak zorunda kaldığımız için Pipa’ya vardığımızda çok acıkmıştık, halimizi siz hayal edin :). Bu arada mekan Harbiye’den Teşvikiye Caddesi'ne doğru ilerlerken, Harp Akademileri'nin karşısında. Faik Sönmez Mağazası'nın olduğu sokaktan içeri girdiğinizde 3-4. apartman yanında otopark var.


Dolayısıyla başlangıçları abartmadan direkt ana yemeğe geçmeyi tercih ettik bu sefer.

Ekip olarak el yapımı makarnalarını pizzalarından daha çok sevdik.

Tatlı olarak pizza hamuruyla pişirip üstünde nutella ve fındık serpilerek servis edilen “nutella pizza”yı yemeden mekandan ayrılmadık elbette, (Deniz gittiğimiz hafta rejimdeydi, ama nutella”lı pizzayı görene ve tadana kadar :))


Pipa'da güzel bir akşam yemeği sonrası ödeyeceğiniz hesap kişi başı yaklaşık 80TL-120 TL arası...
En kısa zamanda rejime ara verip Pipa’ya gitmenizi öneririz :)



Adres: Süleyman Nazif Sokak 7/B, Nişantaşı, Şişli

Telefon: (0-212) 225 74 72


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder