9 Mayıs 2013 Perşembe

KARAKÖY’ÜN GÖZDESİ “MAYA”


Son dönemlerin restoran ve kafeleriyle oldukça popüler olan Karaköy'ün, adından sıkça bahsedilen Lokanta Maya’sına gitmemek olmazdı.

Üstelik 2010 Timeout Dergisi’nin en iyi şef ödülünü alan Didem Şenol’un lezzetlerini denemek için sabırsızlanan bir ekip olduğumuzu da hesaba katmakta fayda var :).

Lokanta Maya, Karaköy limanın çok yakınında olmasına rağmen, deniz manzarası gören bir restaurant değil, böyle bir beklentiniz olmasın. Burası midenize hitap eden, Akdeniz ve Ege lezzetlerine odaklanan 50 kişilik sıcak ve samimi bir restaurant..




Maya’yı öğle veya akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz. Öğlen için günlük değişen menüsü ile sade ve casual bir restaurant iken, akşamları beyaz masa örtüleri ile “dine & wine” konseptinde şık bir restaurant’a dönüşüyor. Dekorasyonu da oldukça şık. (Cevizleri ince tellerle çerçeveleyip kolaj tablolar yaratılmış.)

Menüsünde çok fazla çeşit yer almıyor, bu biraz da her gün değişen menüsünden kaynaklanıyor muhtemelen.

Ne yedik?

Lokanta Maya, ekmeğin Bolu’dan, nar ekşisinin Antakya’dan, küflü peynirin Konya’dan, zeytinyağının Marmaris’ten getirildiği için doğal lezzetleri Maya’da denemek mümkün.

Maya'nın spesiyali mücver değişik ve başarılı. Top şeklinde servis ediliyor. Yanında servis edilen salatalıklı yoğurt sos güzel.

Kırmızı soğanlı ve kızarmış ekmekle servis edilen ızgara ahtapot lezzetli.

Bizim gittiğimiz akşam schnitzel yoktu, daha önce Burcu Can gittiğinde yemiş anlata anlata bitiremiyordu hepimize, bu biraz hayal kırıklığı uğrattı ekipte.

Ana yemekleri değişen menüsü sebebiyle paylaşmak pek anlamlı olmayacak, bizce yemekler lezzetli idi...

Tatlılar enfesti...

Maya’yı deneyimlerken, tatlılara özellikle yer ayırın.

Tatlı menüsündeki dondurmalardan birini mutlaka deneyin, aromalı dondurmaları sadece Maya’ya özel, bir mandıradan tedarik ediliyor.

Karamel soslu panna cotta oldukça iyi. Vişne sos ile servis edilen sakızlı muhallebi muhteşem. Soğuk olarak servis edilen muhallebiyi yerken ferahladığınızı hissediyorsunuz.

Maya'da güzel bir yemek ve şarap için kişi başı yaklaşık 100-150 TL arası hesap ödersiniz, ama mekan ambiyansı ve yemeklerin lezzeti kesinlikle ödediğiniz hesaba değer.
Kısacası; Maya’yı gidip görmekte/deneyimlemekte fayda var.

Adres: Kemankeş Caddesi 35-A Karaköy / İstanbul

Telefon: (0-212) 252 68 84


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder