28 Mayıs 2013 Salı

MANZARASI ile ISTANBUL’a yeniden AŞIK OLDUĞUMUZ GAJA SWISSOTEL

Bir asansör ile Swissôtel The Bosphorus’un 16 katına çıkıyoruz. Swissôtel’in terasında yer alan bu açıkhava restaurantı, eşsiz manzarası ile bizi İstanbul manzarasına yeniden aşık ediyor.




Gaja, İstanbul’da görebileceğiniz en muhteşem manzaraya sahip restaurant diyebiliriz. Biz, haftanın tüm stresini ve sıkıntılarını o asansörde bıraktık.

Boğazın eşsiz manzarası ve rüzgarlı serin havası ile yenilendik o akşam. Manzara karşısında aslında ne yediğinizin pek de bir önemi kalmıyor, eşsiz manzarası ile büyüleniyor ve manzaranın yaşattığı zevk ile doyuyorsunuz.



Swissôtel’den bekleyeceğimiz gibi çok şık bir restaurant. Fransız şef William Mahi'nin yerel tatlar ile harmanlayarak hazırladığı dünya mutfağının özel lezzetlerine yer veren bir menüsü var. Menüsü mekanın şık ve elitliğine yakışır bir şekilde, masanıza bırakılan ipad’ler ile sunuluyor.



Özel kokteyller (Şef yemeklerimizi beklerken masaya hazırladığı özel kokteyllerini servis ettirerek minik bir jest yaptı bizim ekibe), 165 seçenekten oluşan şarap menüsü ve dünya lezzetlerini tadabileceğiniz mekanda, istakozdan deniz levreğine, karidesten somona, marine edilmiş ete kadar birçok alternatif mevcut.

Biz ne yedik?

Başlangıç olarak “dana carpaccio” ve “sote ızgara kalamar” yedik. Başlangıçları beklerken çeşit çeşit sıcak ekmekleri yemek de inanılmaz keyifliydi. Ancak baştan uyaralım ekmeklerin cazibesine kapılıp ana yemekler için de midenizde yer ayırmayı unutmayın sakın :)





Ana yemek olarak “t-bone”, “ızgara levrek”, “deniz mürekkep balığı soslu ahtapot”, “2 hafta dinlendirilmiş bordo antrikot” ve “ravioli” ekip olarak ana yemek tercihlerimizdi. T-bone söylerseniz mutlaka “şarap soslu” isteyin.



Gaja’da güzel bir akşam yemeği için kişi başı yaklaşık
150-200 TL arası bir ücret ödersiniz.


Bu sefer tatlı yiyecek yerimiz kalmadı, ama kahve ile manzaranın keyfini yemek sonunda çıkarmak hepimize iyi geldi  :)

Bu arada şef tatlı siparişi vermeyince ortaya küçük pastaları tadımlık olarak bize ikram etti…



Gaja, güzel bir “first date” mekanı olabileceği gibi; eşsiz boğaz manzarası karşısında içkinizi keyifle yudumlayacağız bir mekan :)

Yazın bir Cumartesi akşamı kendinizi şımartın ve mutlaka Gaja’da bir akşam rezervasyonu yapın…




Adres: Swissôtel The Bosphorus, İstanbul Bayıldım Cad.
No: 2 Kat: 14 Maçka - Beşiktaş

Tel: (212) 326 11 00 / Rez.3305



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder