18 Ekim 2013 Cuma

YEŞİLKÖY’ÜN BEYAZ MEYHANESİ ELEOS

Sonbaharın gelişiyle, açık havalarda yeme içmeye keyfine uzun bir süre ara vereceğiz. Biz,  2013 sezonunun kapanışını, bayramın ilk günü ELEOS Restaurant  Yesilköy’de yaptık. Ege lezzetlerini sunan, çok keyifli ve kaliteli bir mekan. ELEOS’un Yeşilköy ve Beyoğlu’nunda iki şubesi var, her iki restaurant için de önceden rezervasyon yaptırmanız gerekli. Menüsünde  Yunan ve Ermeni mutfagından farklı lezzetler, Ege mutfağının sağlıklı otları ile sunuluyor. Restaurant, beyaz mavi konseptiyle Yunanistan’ı anımsatan şık, kaliteli ve lezzetli bir balıkçı.  Yeşilköy’lülerin favori balıkçılarından, mekana Yeşilköy’lü yakın bir arkadaşımız Saadet’in dogum günü kutlaması için kalabalık bir grup olarak gittik.
 
 
 






















Ne yedik?
Mezelerinin hepsi çok lezzetliydi, önce mevsim salatanızı söylerek başlayabilirsiniz.
Mezeler: Patlıcan salatası, hellimli yaprak sarma, patlıcan kızartma, karides güveç,kalamar ızgara, kalamar dolma... ELEOS’a özel, ilk defa denedigim farklı bir tat da ahtapot buğulama, ahtapot’un her türlüsünü seven benim için yeni bir keşif, denemeniz tavsiye edilir J
Balık olarak ben tekiri tercih ettim, sebebi de tatlılara yer ayırmak için. Restaurant’ın meyve ve tatlı ikramı çok zengin. Bugüne kadar yediğim balıkçılar içinde en eli açık servis yapan balıkçılardan biri diyebilirim.
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

Tatlılar: İrmik tatlısı, Ceviz tatlısı (Kıbrıs’a özgü en sevdigim lezzetlerden biri İstanbul’da bulmak beni çok mutlu ediyorJ ), limonlu sorbe, mevsim meyvelerinden oluşan koskoca bir kase ve meyve likörü.

Yemegin en önemli tatlılarından biri de Sado’muzun dogum günü pastası  :)

Nice güzel yaşlara, güzel anne  ve biricik dostum Sadorella! Candycrush gibi çok keyifli, kolay kolay levelları atladığın, her level'ın birbirinden güzel olduğu çok çok mutlu yaşların olsun.  Seni çok seviyoruz  :) ( Nerden çıktı bu candy crush altıntısı derseniz, sevgili arkadaşımız Berrin, yaş muhabbetinden bahsederken, "Ne o sayı Candy Crush'daki level'ın mı" diye muhabbete atladı da, mevcut düğün telaşına ve sarışınlığına veriyor, gülümseyerek anıyoruz :) :)

Mezelere,  balığa hem de tatlıya doyacağız çok lezzetli bir balıkçı. Kış sezonuna girdiğimiz bu günlerde yazı anımsatan


 
 

 
 
Adres: Ümraniye Mahallesi, Yeşilbahçe sok. No. 9 Yeşilköy- İstanbul
Tel: 212-663 3911

 



 





 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder