18 Ekim 2013 Cuma

KALPAZANKAYA DA ISTANBUL’DAN KEYİFLİ BIR KAÇIŞ ve ÖZEL BİR KUTLAMA!


Yazın başından beri bir türlü organize edemediğimiz KALPAZANKAYA’ya gitmek, Burcu Can’nın dogum gününe kısmetmiş. Geç oldu ama çok da keyifli oldu J Burcu Can’ımızın doğum günü için kalabalık bir ekip, Bostancı’da buluşup, motorla  Burgazada’ya yollandık. Kalpazankaya restaurant’ı Burgazada’nın arka tarafında kalıyor, bu nedenle motordan veya vapurdan inince, adanın ara tarafına geçmek için faytona biniyorsunuz. Kısa bir fayton sefası sonrasında, eşsiz gün batımını manzarası ile Kalpankaya restaurantasınız.
 
Ada havası için aksam üzerine dogru yola koyulmakta fayda var, biz Burcu Can’nın kuaför sevdası ile biraz geç kaldık J Gün batımından birkaç saat önce Kalpazankaya’da olup, gün batımını izlemek üzere plan yapmanızı tavsiye ederiz.

KALPAZANKAYA, temiz ada havasını alacağız, salaş ve çok keyifli bir balıkçı. Menüsündeki herşey ayrı ayrı lezzetliydi bizim için.
 
 





 

 
Ne yedik?
Levrek marin, deniz börülcesi, karides güveç, ahtapot, kalamar ızgara, haydari ile mezeye doyduk. Rakı da baş kahramanımızdı. Balık olarak ortaya koca bir levrek ızgara aldık, nedense kurtlar gibi balığa saldırıldığı için size balığın anca  kalan kısımlarını fotograflayabildim. Yemeğin başında “Balık mı yiycez” diye isyan eden Ömer, nedense balığı bir anda bitirmişti J!










Tatlı olarak sufle soyledik ama pek güzel degildi, biz dogum gunu kutlamamız için küçük pasta olarak kullanmayı tercih ettik.

Ulaşım:  Kalpazankaya aslında yelken yapanların favori mekanlarından, adaya yelkenli veya tekne ile ulaşabilirsiniz. Giderken Bostancı’dan Mavi Marmara ile yarım saatte bir kalkan motorlar ile adaya ulaştık. Adanın merkezinden fayton ile Kalpazankaya bölgesine geçmeniz gerekiyor.  Dönüşte biz farklı bir rota denedik ve  Deniz Taksi’yi aradık. Deniz Taksi 10 kişiye kadar alıyor veBostancı- Kalpazankaya seferi toplam 160 TL. Biz toplam 10 kişiydik ve Platinum kartında %50 indirimi ile kişibaşı 8 TL’ye adadan döndük. Bir dahaki gelişimizde yine Deniz Taksi’yi tercih eder ve daha erkenden yola çıkarız.



 

 

Nice güzel yaşlara Can Can'ım, tüm sevdiklerinde geçireceğin güzelliklerle dolu, mutlu, huzurlu, sağlıklı yaşların olsun. İyi ki varsın arkadaşım J Seni çok seviyorum ;)

Adres:  Burgazada Kalpazankaya Tel: 0216 381 1111

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder