22 Nisan 2013 Pazartesi

BACKYARD'IN KARDEŞİ UNTER İLE TANIŞIN!

Karaköy’ün yeni mekanlarından Unter’in sahipleri ve aynı zamanda şefleri; Nupera ve Backyard’dan tanıdığımız Esra Muslu ve Zeynep Moroğlu.
4 katlı bu mekanın ilk üç katı “gastro pub” tarzı yemekler ve içkiler bulabileceğiniz bir kafe. En üst katı ise mutfağı ve yatak odası yer alan, arkadaşlarınızla ev partileri verebileceğiniz bir mekan; Unter Loft.




Biz yemeğimizi 2. katta yedik, ancak bize sorarsanız cumartesi akşamları için önerimiz mekanın giriş katı.Yemek yiyen ve içki içmek için mekana uğrayanlar ile giriş katı “daha eğlenceli ve hareketli”

Biz ne yedik?

Mekana hem akşam hem de öğlen giderek farklı lezzetleri deneme fırsatı yakaladık.
Akşam yemeği için menümüz...

Başlangıç olarak “kokoreç” ve “kuzu ciğeri” tercih ettik.
“Kokoreç”in sandwich ekmeği içerisinde gelmesi bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı, üstelik 5 kişi olduğumuzu da hesaba katarsak paylaşım biraz zor oldu.
“Kuzu Ciğeri” vazgeçilmez eşlikçileri olan patates ve soğanla servis ediliyor. Porsiyonu 5 kişilik bir masa için maalesef yeterli değil, ancak tadı lezzetli idi.

Ana yemek tercihlerimiz ise;
“Levrek Fileto”; Baştan uyaralım “soğuk olarak” servis ediliyor. Bir kabın içerisinde mayonez ile karıştırılmış harc ve kızarmış ekmek ile sunuluyor.
Açıkçası “akşam yemeği”nden çok “başlangıç” olarak tercih edilebilir:)

“Bonfile”; eti yumuşak ve güzel marine edilmişti. Bonfile sipariş edenler masadan memnun kalktı :)
“Kuzu yahnili makarna”; menüde seçtiklerimiz arasında en başarılı “ana yemek”ti.

Öğlen yemeği tercihlerimiz ise...
“Ahtapotlu tabule”; nar ekşili sos ile servis edilen ahtapot oldukça lezzetli :)
"İstavrit tabağı" da “özellikli” olmamakla birlikte lezzetli,


Tatlıda ne var?
Tatlılardan ise karamelli pop corn sundae’yi tercih edebilirsiniz, tadı oldukça lezzetli.



UNTER’i gastro pub olmasından dolayı “akşam yemeği” yerine “öğlen yemeği” için tercih edebilirsiniz.Öğlen yemeği sonrası mekanın tam karşısında yer alan “Karafaki” de farklı kahveleri deneyebilirsiniz.Cuma/Cumartesi akşamları canlı DJ performansı sebebiyle yemek sonrası uğrayabileceğiniz ve bi drink alıp geceye devam edebileceğiniz bir mekan.

Bu arada minik bir not mekanın menusu sık sık güncelleniyor, bu nedenle tavsiye ettiğimiz lezzetleri gittiğinizde bulamayabilirsiniz.

Öğlen menüsünde 1 kadeh şarap içtiğiniz takdirde kişi başı yaklaşık 60 TL, akşam menüsünde yaklaşık 120-150 TL arası bir ücret ödersiniz Unter'de.

Adres: Kemankeş Mahallesi Karaali Kaptan Sokak No:4 Karaköy / İstanbul
Telefon: (0-212) 244 51 51


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder