22 Nisan 2013 Pazartesi

MAMA SHELTER in TOWN!


Lyon, Marsilya, Paris’in ardından Avrupa’nın ekonomik ve stil sahibi otel zinciri, otel ve restaurantı ile Istanbul’a gelir de biz gitmez miyiz? Bu cumartesi akşamı seçimimiz Taksim’in yeni gözde mekanı Mama Shelter!



Mekanın ulaşımı çok kolay ama mekana giderken uzun İstiklal Caddesi'ne uygun ayakkabı seçmekte fayda var :) Bayanlar, topuklu ayakkabı da kararlıysanız arabayla Balo Sokak'tan girdikten sonra Galatasaray Hamamı’ndan sola, sonra 4. sokaktan tekrar sola dönerseniz mekanın önüne çıkabilirsiniz.

Hafta sonu iki rezervasyon opsiyonu var; 19.30-22.00 ~ 22.00-00.00. Biz 19.00’ı seçtik, ben bunu cumartesi 18.30’de Burcu Can’dan duyduğumda bir an telaş yaşadım. Neyseki ekip çalışması ile 20.00’a yetiştişmeyi başardık :).

Yemek için 22.00’a rezervasyon yaptırıp, 21.00 gibi mekanda olup, öncesinde barda kokteyllerizi yudumlamak da güzel bir seçenek olabilir. 22.00’dan sonra mekanda DJ performansı başlıyor. 22.00 rezervasyonu, "sakin bir yemek ve sohbetten öte"
Cumartesi gecesi eğlencesine start vermek için daha uygun. Mekanda ünlü DJ’ler performans gösteriyor, gitmeyi planladığınız haftanın DJ performanslarını mekanın Facebook sayfasından www.facebook.com/MamaShelterIstanbul takip edebilirsiniz.



Mekanının tasarımcısı, ortak yaşam alanlarının dehası olarak bilinen dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck. Barda dizili simitler, tavanda kara tahta üzerine renkli yazılar, kitaplıklar, bahçe konseptindeki terası ile mimarı bir dehanın dokunuşları ile farklı bir mekan yaratılmış. 
Menu’de Fransız tatlarını beklerken, Türk lezzetlerini de görmek bizi şaşırttı; "Zeytinyağlı sarma, enginar, Mama’nın yoğurtlu kebabı, kurufasulye, pilav ve cacık..." bu lezzetlerden birkaçı... Dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şef Alain Senderens'in Türk damak tadı ile Avrupa lezzetlerini harmanlaması bizi oldukça etkiledi.

Biz ne yedik?

Başlangıç olarak, "Dana İlik, sarımsaklı ekmek füme deniz tuzu". Bu farklı ama yağlı bir lezzet, deniz tuzu ile tüketmenizi tavsiye ederiz. Bize çok yağlı geldi ama sunumu ile farklı.



"Mercimek salatası, rafadan yumurta hardal vinegret". Mercimek seviyorsanız, rafardan
yumurta ile farklı bir yorum.
Ana yemek olarak; "Dana yanağı parmentier ve yeşil salata". Alta patates püresi arasında et ve üzerinde tekrar patates pütesi ile servis ediliyor, 3-4 kişilik bir porsiyon. Eti çok lezzetliydi ancak patates püresinin fazla olması etin lezzetini biraz öldürmüş gibiydi.




"Kurutulmuş Boşnak etli pizza", enfesti :). Diğer pizza çeşitlerinde de aklımız kalmadı değil :) 
"Bouef bourguinon", çok beğendik, et yumuşacık ve ağzınızda dağılıyor, şarap sosu da oldukça iştah açıcı. Mutlaka deneyin.

 

 
Tatlılarda ne var?
Bizim ekip tatlıya meraklı olduğu için menüdeki çoğu tatlıyı denemiş olduk.



"Kulfi": Menüde çikolatalı bar olarak geçiyor, tadı helvaya benziyor. Karamelli popcorn ve krema ile servis ediliyor. Eğlenceli ve hafif :)




"Mama’nın çikolatalı suflesi"; sufle severler bir ekip olarak Mama Shelter'in suflesini de denemesek olmazdı. İçinde akışkan çikolata sosunu koruyabilmiş olmaları bizden tam not almasını sağladı.



"Vanilyalı, çilekli mousse" hafif bir tatlıyla kapanış yapmak isteyenlere önerilir. Sunumunun küçük bir kavanoz içerisinde yapılması ile de çok sevimli.

Sizinle paylaştığımız menü için kişi başı yaklaşık 100 TL gibi bir ücret ödedik, yalnız gittiğimiz akşam "alkol almadık", kişi başı fiyatı buna göre değerlendirmekte fayda var.

İstanbul'da alışık olmadığımız Avrupai bir yüze sahip Mama Shelter, biz de "tekrar gelme isteği" uyandırdı.

Bu mekanın müdavimleri olacağı kesin, mutlaka deneyin.

Adres: Hüseyin Ağa Mahallesi İstiklal Caddesi 50-54, Beyoğlu / İstanbul
Telefon: (0- 212) 252 01 00





















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder